16. 12. 2013.

Žena od srebra: 60 godina živi u paklu zbog kapi za nos!


Rouzmeri Džejkobs
(71), učiteljica iz Vermonta, pati od argirije, bolesti koja nastaje usled vezivanja čestica sreba za pigment. Poslednjih 60 godina živi sa srebrnom kožom zbog greške lekara.

Sa 11 godina dobila je prehladu, pa je po preporuci lekara, koji je sumnjao na alergiju, počela da koristi kapi za nos sa koloidnom srebrom. Tek četiri godine kasnije otkrila je svoju bolest kada se srebro akumuliralo u telu, pa je koža postajala sve plavlja.

- Promene na koži su dolazile toliko sporo da sam ih primetila tek kada je postalo isuviše kasno. Nije ih primećivala ni moja porodica, ni prijatelji, jer su me viđali svakodnevno – izjavila je Džejkobsova.



Lekara nikada nije želela da tuži, jer smatra da je bio dobar čovek bez obzira na svoju grešku koja joj je upropastila život. U školi su je nazivali zombijem, muškarce nikada nije zainteresovala i provela je život sama, a čak ni posao nije mogla da nađe jako dugo, sve dok je nisu zaposlili kao učiteljicu.

Džejkobsova je sada u penziji i pokušava da skrene pažnju ljudima na probleme koje mogu izazvati preparati sa koloidnim srebrom.

Pogledajte video:




Izvor: Telegraf

Нема коментара:

Постави коментар