20. 12. 2013.

Deset najmisterioznijih fotografija u ljudskoj istoriji


Ako volite misterije, ovo će vas svakako zainteresovati. Pogledajte kojih deset fotografija iz istorije još uvijek golicaju maštu onih otvorenog uma.

10. Marsovske „sfere“ – neki smatraju da su napravljene od hematita, što bi značilo da je moguća prisutnost vode. Uslikao ju je Oportjuniti 2012. godine.

9. Čudovište sa ostrva Huk – iako je mnogi nazivaju lažnom, fotografija potiče iz 1965., kada ju je napravio Robert Le Šerec.

8. NLO u polarnoj orbiti – potiče iz 1960.-ih, kada ni Rusi ni Amerikanci nisu imali slične objekte u tom prostoru. Objekt je nazvan „crni vitez“, a navodno se pojavljuje u regularnim intervalima.

7. Misteriozna žena – Snimljena je tokom atentata na Kenedija, pojavljuje se na više fotografija i snimaka, ali FBI nikad nije uspeo da utvrdi njen identitet.

6. Mobilni iz 1928. godine – Snimljeno na setu snimanja filma Čarli Čaplina. Žena na fotografiji priča na nečemu što liči na mobilni, što neki smatraju dokazom da postoje putnici kroz vreme.

5. Svetla u Hesdalenu – Hemijski sastav objekta koji se pojavio na fotografiji snimljenoj 2007. godine do danas zbunjuje naučnike

4. Nepoznati pobunjenik – Vrlo poznata fotografija čoveka koji na trgu Tjenanmena staje pred kolonu tenkova.

3. „Svemirac“ iz 1963. – Kad je fotografisao svoju ćerku, iza nje nije bilo nikoga. Na razvijenim fotografijama pojavio se čovek koji izgleda kao astronaut.

2. Duh vojnika – Na fotografiji jedne vojne divizije iz 1919. pojavljuje se lice preminulog mehaničara. Navodni duh stoji iza jednog od vojnika.

1. Prazna fotografija – Apolo 17 je 1972. na Mesecu uslikao fotografiju koja izgleda prazno. Ali, kada se podesi kontrast, vide se piramidalne strukture.



Izvor: Dnevno


Нема коментара:

Постави коментар