29. 8. 2013.

Verovli ili ne: Na prijemnom palo svih 25.000 kandidata!


Državni univerzitet u Liberiji saopštio je danas da je svih 25.000 kandidata za upis na fakultet palo na prijemnom ispitu, što je jedinstven primer u istoriji ove zapadnoafričke zemlje.


„Nijedan od 25.000 kandidata koji su polagali test nije osvojio potreban broj poena“, rekao je zamenik dekana univerziteta u Monroviji Ansu Soni, javila je agencija Frans pres.

Univerzitet, na kojem se obrazuje više od polovine studenata u Liberiji, bio je primoran da ipak primi 1.000 kandidata, iako nijedan od njih nije položio prijemni ispit za školsku godinu koja počinje sledećeg meseca.

Predsedavajući parlamentarnog odbora za obrazovanje Bil Tuavej za ovoliki neuspeh budućih akademaca okrivio je lošu nastavu.


„Ovo je jasan signal da je kvalitet obrazovanja u Liberiji veoma loš. To pokazuje da naši nastavnici ne predaju dobro“, smatra Tuavej.

Liberija se i dalje oporavlja od 14-godišnjeg građanskog rata koji je okončan 2003. godine, a zbog raširenog siromaštva mnogi roditelji svoju decu radije zapošljavaju nego što ih šalju u školu.


Izvor: RTS

Нема коментара:

Постави коментар