30. 8. 2013.

Svaka čst: Paraćinski ginisovac proglašen najboljim na svetu na sajtu Ginisa!


Sudije koje uređuju Ginisov sajt proglasile su višestrukog Ginisovog rekordera, Dalibora Jablanovića iz sela Stubica kod Paraćina, za najboljeg takmičara u “izazovima” za mesec avgust.

Pored Daliborove slike sa zvaničnim Ginisovim sertifikatom objavljena je i njegova izjava u kojoj Dalibor kaže:

- Mi smo jedna velika porodica prijatelja i rivala, sa samo jednim pravilom: pobedi ili budi poražen.


- “Izazove” na Ginisu otkrio sam sasvim slučajno, a onda pomislio da je to moja šansa. Moj cilj je da oborim najviše rekorda u Srbiji, a onda i na Balkanu. Za to će mi sigurno biti potrebno mnogo vežbe – kazao je Jablanović za Ginisa.

On je od februara do juna ove godine oborio bizarne Ginisove rekorde čak sedam puta, a 28. jula oborio je i osmi. U pitanju je disciplina u kojoj je još uvek najbolji na svetu – broj metalnih kašičica koje je postavio na lice podigao je na 28.

Prethodno je postigao rekord u broju šnalica stavljenih u kosu za 30 sekundi i u broju stik papirića nalepljenih na lice za minut.


Jablanović je u međuvremenu osnovao i novu Ginisovu disciplinu, a zove se “Najviše kovanih novčića izbalansiranih uspravno za jedan minut”. Kaže da tu ipak ne drži rekord već njegov najljući rival Filio Sabo.

U međuvremenu, dobio je stranicu na “Vikipediji”, ali posao, na žalost, nije, iako je inženjer računarske tehnologije sa završenom specijalizacijom.

Ovaj naočit momak s neobičnom pasijom uspeo je da svojim rekordima “zarazi” i mnoge prijatelje i rođake iz rodne Stubice.


- Japanac Kobajaši aktuelni je rekorder u broju pojedenih hot-dogova. Slistio ih je čak 69 za 10 minuta. Rekao sam to mom prijatelju Živomiru Radovanoviću iz Stubice, pa se on sada sprema da taj rekord obori – objašnjava Dalibor.

I njegov mladi sestrić, Strahinja Rakić, kreće ujakovim stopama. Kaže da vežba da obori bar jedan od više Ginisovih “izazova” sa kockicama.


Izvor: Telegrf

Нема коментара:

Постави коментар