25. 8. 2013.

Top 10 jela koja mogu da vas ubiju!


Verovali ili ne, postoje namirnice koje mogu da vas ubiju, ne vremenom, već na licu mesta. Pažljivo pročitajte ovaj tekst i proverite šta nikako više ne biste smeli da jedete.

Ljudima je poznato da je današnja hrana uglavnom nekvalitetna, kako zbog loših sastojaka, tako i zbog toga što se odgaja u nehumanim uslovima. Međutim, ovde nije reč o kvalitetu hrane i o svim pesticidima koji uništavaju naše zdravlje vremenom, već isključivo o jelima koja mogu da ubiju na licu mesta.

Zapravo, u pitanju su istiniti događaji koji su se dešavali širom sveta i koji su samo dokazali da se sa pojedinim namirnicama ne treba igrati. sledeći primeri ukazuju na ljude koji su izgubili živote prilikom “okršaja” sa pojedinom hranom ili zadobili teže povrede. A evo o kojim namirnicama je reč.

Hamburger

Ovaj slučaj nije završen smrću, ali je doveo do ozbiljnih povreda. Naime, jedna Amerikanka je jedući dupli hamburger uspjela sebi da polomi vilicu.

Lignje

Prošle godine jedna 63-godišnja Koreanka jela je lignje, a potom je osjetila jak bol. U bolnici se ispostavilo da je ostala trudna sa dvanaest malih lignji nakon što je uspela da zagrize kesicu u kojoj se nalazila sperma lignje, što je dovelo do oplođenja.

Jaja

Prošle nedelje čovjek iz Tunisa, Dhao Fatnasi, srušio se na zemlju nakon što je, zarad opklade, pokušao da pojede trideset sirovih jaja. Posledice su bile fatalne. Odjednom je pao i počeo da oseća nepodnošljive bolove. Umro je na putu do bolnice.

Bubašvabe

Edvard Arčbold preminuo je prije dve nedelje na takmičenju u jedenju bubašvaba u kineskom gradu Vuhanu. Do smrti je došlo tako što mu je jedna od bubašvaba zakrčila u potpunosti disajne puteve.

Čili

U decembru 2012. godine 26-godišnji muškarac prebačen je u bolnicu u kineskom gradu Vuhan, nakon što je pojeo punu činiju vrućeg čilija. To je dovelo do stvaranja rupe u njegovom stomaku nakon čega je umro iskašljavajući krv.

Palačinke

Igraču čuvene hokejaške lige NHL, Dastinu Peneru, palačinke su došle glave. Jednom prilikom se toliko najeo da je morao da bude izopšten iz lige svog tadašnjeg tima, Los Anđeles Kingsa.

Bicikl

Neznani junak iz Srbije 2011. godine se hvalio da može da pojede cio bicikl, a da mu pritom ne bude loše. Međutim, sve je krenulo po zlu kada mu je u grlo zapala pedala. Tokom hitne operacije hirurzi su izvadili oko pet kilograma metala i dva zlatna prstena iz njegovog stomaka.

Kolačići od žitarica

Kuhinjsko osoblje jedne škole u Engleskoj zabranilo je prodaju trouglastih kolača od žitarica nakon što se jedan dečak povredio. Naime, naređeno je da se ubuduće isključivo prodaju četvrtasti kolačići, jer su trouglasti zamalo izbili oko dečaka kojeg su pogodili drugovi.

Ljuti sos

Kuvar amater Endru Li umro je nakon što se kladio sa bratom svoje devojke da može da napravi najljući sos ikada. Naravno, ovaj okršaj mu je došao glave zbog čega mu je 2008. godine srce jednostavno prestalo da kuca.

Školski ručak

Na desetine dece je povređeno prilikom velike tuče koja je izbila za vreme ručka u jednoj školi u Ohaju. Deca su završila u bolnici sa povredama glave, modricama, posekotinama, a bilo je i slučajeva polomljenih zglobova.

Kanabis kolač

Šef policije Majkl Berkmejer završio je u bolnici nakon što je slučajno pojeo kolač pun kanabisa. Iako je stanje bilo toliko loše da je mislio da će umreti, ipak je preživeo.


Izvor: Magazin ba


Нема коментара:

Постави коментар