27. 8. 2013.

Dvojica Kenijaca deliće jednu ženu i u dobru i u zlu!


Dvojica Kenijaca potpisala su sporazum da ožene istu ženu – koja je sa obojicom u vezi i, očigledno, ne želi da ostavi ni jednog ni drugog, prenosi Bi-Bi-Si izveštaje lokalnih medija.

Silvester Mvendva i Elaja Kimani, po tom sporazumu, obojica mogu da ostanu da žive u njenoj kući, a obavezali su se da pomognu u odgoju dece koju bi ona nosila. Kenijski policajac Adhalah Abdulrahman ubedio je dvojicu ljudi da ožene istu ženu – nakon što ih je zatekao kako se zbog nje tuku.

“Dogovorili smo se da od danas nećemo pretiti jedan drugom niti biti ljubomorni zbog naše žene, koja kaže da nije spremna da ostavi nijednog od nas”, navodi se u “sporazumu” koji su postigli. Dodaje se da dvojicu muškaraca niko nije naterao da postignu neobični dil, a oni su se obavezali da poštuju dane koje za njih odvoji zajednička žena, da se “vole i žive u miru”.


Mvenda kaže da su njeni roditelji “blagoslovili” ovaj “brak“. Žena, koja je udovica i iz prvog braka ima dvoje dece, nije želela da njeno ime bude objavljeno u medijima.

Kenijski porodični advokat Džudi Tongori rekla je lokalnom listu da zakon ne zabranjuje izričito poliandriju – vrstu poligamije u kojoj je žena u bračnoj vezi sa dvojicom ili više muškaraca.

Izvor: Telegrf


Нема коментара:

Постави коментар