22. 8. 2013.

Kako je Hitler zamišljao savršenu majku?


Mračna lista pravila za sve buduće žene nacista u Trećem rajhu nedavno je otkrivena, a nekoliko „škola za buduće mlade“ bilo je otvoreno sa ciljem da stvore savršene žene za pristalice Adolfa Hitlera, piše Dejli mejl.

Pravila su nalagala da mlade žene moraju da budu naučene da peru, kuvaju, brinu o deci, održavaju dom pre nego što bi mogle da se udaju za muškarce koji su rukovodili koncentracionim logorima i upravljali osvojenim zemljama „čeličnom pesnicom“.

Žene su takođe učene socijalnom ponašanju poput održavanja konverzacije na koktel zabavama i podizanju dece koja veruju ne u Boga ili Isusa, već u Hitlera!


Ove škole osmislili su Getruda Klink, koja je bila zadužena za ove škole, i Hajnrih Himler, koji je predvodio Es-Es (SS) jedinice.

Himler je bio opsednut superiornošću arijevske rase nad svim drugim rasama i bila mu je potrebna „jaka porodica koja bi stvorila čistu naciju“. On je potpisao dokument 1936. godine, koji je od svih budućih žena pripadnika Es-Es jedinica zahtevao da učestvuju u ovim specijalnim kursevima.

Himler i Klinkova

Ne samo da su one morale da nauče kako da budu „dobre žene“, već su morale i da steknu „posebno znanje u vezi sa rasom i genetikom“. U slučaju da ovo nisu mogle da ostvare, nije im bilo dozvoljeno da stupe u brak.

Pronađeni dokumenti pokazuju i kako je gledano na te žene - iznad svega, one su bile „mašine za razmnožavanje i održavaoci rase“ prema jeziku škola.

Klinkova je takođe bila žena sa najvećim činom u istoriji Trećeg rajha i bila je neverovatno privržena svim idejama koje je propagirao Adolf Hitler.


Izvor: RTS



Нема коментара:

Постави коментар