26. 8. 2013.

Idete na kampovanje? Ovo su prave patike za vas


“Hodajuće skrovište” je naziv šatora za jednu osobu spakovan u patikama, nedavno je otkrio australijski dizajner. Zaklon je spakovan u mrežu koja prekriva obuću i može da se koristi skoro svuda.

Možda nisu najmodernije patike, ali morate priznati da su genijalan izum. Namenjene su da obezbede instant sklonište bilo kad i bilo gde.

To je u suštini zaklon smešten u patikama. Sačuvana u kompaktno integrisanim džepovima unutar obuće, mreža se proširuje po telu tako da se formira kućište koje se oslanja na čoveka kao noseću konstrukciju.


Da bi se održao oblik skloništa, morate koristiti glavu, ruke i noge jer nema šipki koje bi održavale šator. Nije otporan na vodu, tako da ćete verovatno biti mokri u slučaju kiše.

Na razne načine šator možete prilagoditi različitim okruženjima. Ovaj prototip prodat je na aukciji i nema ga u slobodnoj prodaji.



Koncept nije savršen, ali uprkos svim manama “hodajuće skrovište” i sama ideja obećavaju, a sa malo dorade mogu stvarno da budu korisni i posluže svim ljubiteljima prirode.





Izvor: Telegraf

Нема коментара:

Постави коментар