24. 8. 2013.

Samo za dvoje: Ovo je najmanji restoran na svetu


Restoran “Solo per due” u Vakoneu, živopisnom seocetu u centralnom delu Italije, sigurno je mesto gde ćete imati najviše privatnosti ako želite da pojedete dobar obrok u potpunom miru. U najmanjem restoranu na svetu ima mesta samo za dvoje, u njemu se nalazi samo jedan sto i dve stolice.

Jedinstveni restoran je popularna turistička destinacija, posebno za zaljubljene parove. U restoranu nema čekanja na uslugu, a naravno, nema ni gužve. Jedina mana ljubavnog restorana jeste ta što za godinu dana u njegovim čarima može da uživa oko 1.500 ljudi. Rezervacija mesta je prava lutrija, a posebno tokom praznika kao što je Dan zaljubljenih.

Restoran se nalazi u zgradi koja datira iz 19. veka, u blizini ostataka vile iz antičkog doba gde je nekad živeo slavni pesnik Horacio. Restoran je dekorisan u tradicionalnom italijanskom stilu. Sedi se u udobnim kožnim foteljama, a u restorančiću vas greje kamin, dok su na stolu postavljeni romantični svećnjaci i niz sitnih drugih detalja.

Što se menija tiče on je baziran na lokalnim specijalitetima spravljenih na maslinovom ulju. U ponudi su i lokalni ovčiji sir, sveže testenine, slatkiši i peciva. Na kraju magičnog ručka ili večere, gosti se upisuju u knjigu utisaka gde ostavljaju svoje impresije. Cena aranžmana u ovom ekskluzivnom restoranu iznosi 250 evra po osobi, ali za jedinstveni užitak to i nije mnogo.


Izvor: Telegraf

Нема коментара:

Постави коментар