8. 2. 2013.

Vrtić u Sibiru: Decu polivaju ledenom vodom na -15


Deca u vrtiću u Krasnojarku u Sibiru imaju krajnje neobičnu aktivnost. Naime, kako bi ojačali imunitet i pripremili se za rusku zimu, deca se polivaju hladnom vodom na snegu na temperaturi od -15 stepeni.

Iako su sporne fotografije objavljene u medijima izazvale komentare zabrinutih roditelja, vaspitačice ovog vrtića ističu kako su deca pre ovog “šokiranja organizma” prvo prošla sve medicinske testove. Da je ovo zdravo, svedoči i činjenica da su iz ovog vrtića izašli mnogi koji su sada olimpijski šampioni.

- Da ovakav tretman nije dobar za zdravlje, ne bismo ga ni praktikovali – rekla je jedna od vaspitačica i dodala da im je zdravlje dece na prvom mestu.


Kako bi ih pripremili na polivanje hladnom vodom, vaspitačice prvo decu tuširaju mlakom vodom, zatim ih u vešu izvode napolje i polivaju ih ledenom vodom iz kanti. Nakon što obave kupanje, decu šalju u saunu, nakon čega sledi još jedan krug “jačanja imuniteta”. Sve ovo se radi veoma rano, pre doručka jer se veruje da će deci na ovaj način i apetit biti bolji.

Pogledajte video-snimak:


Izvor: Telegraf


Нема коментара:

Постави коментар