18. 2. 2013.

Petar Kočić na australijski način: Kengur pred sudom!


Nesvakidašnji slučaj u Zapadnoj Australiji – zbog prekoračenja brzine na putu uhapšen kengur i sproveden u pritvor pod optužbom za ugrožavanje bezbednosti saobraćaja!

Šta se, ustvari, desilo… Zbog lošeg i razrovanog puta, brzina na tom lokalnom drumu je ograničena na 10 milja/h (oko 16 km na čas). Na jednoj slabo preglednoj raskrnici, došlo je do sudara bicikliste i neopreznog kengura koji je trčao brzinom, kako je kasnije utvrđeno veštačenjem, duplo većom od dozvoljene.
Nesrećni biciklista je završio u jarku sa uništenim biciklom i slomljenom levom rukom.

Pošto je kengur zakonom zaštićena životinja i pripada Vladi Australije, oboreni biciklista je tužio državu za nadoknadu štete jer je, kako je naveo, „državni štićenik naneo veliku materijalnu i nematerijalnu štetu njegovoj ličnosti što iziskuje osudu direktnog izvršioca nedela kao i odštetu od strane vlasnika, odnosno države Australije„. Tražio je da se dotični kengur privede i izvede pred sudske organe.

Policija se uputila za prestupnikom i, pošto je bio i sam povređen u sudaru, lako su ga prepoznali i sproveli u pritvor. Fotografiju nesrećne životinje možete videti na početku teksta.

Kao u priči našeg Petra Kočića, životinja je izvedena pred sudiju i, kao što se očekivalo, branila se ćutanjem. Advokat koji mu je bio dodeljen po službenoj dužnosti je dao sve od sebe ali nije uspeo i da ga odbrani.

Epilog: Kengur je osuđen na mesec dana prinudnog rada u lokalnim poljima, dok je Vlada Australije obavezana da isplati „nesrećnom“ biciklisti odštetu u iznosu od 10.000 australijskih dolara.

Žalbu su najavile obe strane u sporu.

Izvor: Vesti online

Нема коментара:

Постави коментар