8. 2. 2013.

Otac plaća kćerki da ne koristi Fejsbuk


Brojni su roditelji danas zabrinuti zbog velike količine vremena koje njihova deca provode na internetu, a posebno na Fejsbuku na kom stalno proveravaju nove poruke, objavljuju statuse i slično. Međutim, čini se da postoji rešenje sa kojim roditelji mogu decu da odvoje od najveće društvene mreže na svetu, a to rešenje je - potpisivanje ugovora o nekorišćenju Fejsbuka!

Jedan Amerikanac potpisao je ugovor sa svojom 14-godišnjom kćerkom (“Ugovor o deaktivaciji Fejsbuka”) prema kom ona ne sme da koristi ovu društvenu mrežu do kraja juna, a on će joj za to platiti 200 dolara.

Pol Baier ugovor s kćerkom potpisao je pre nekoliko dana i u njemu je navedeno da će mu ona dati šifru svog profila za Fejsbuk koju će on promeniti i deaktivirati profil kako bi bio siguran da ga ona neće koristiti, a ako do sredine aprila ne pristupi mreži, dobiće 50 dolara, odnosno ako izdrži do 26. juna dobiće još 150 dolara.

Ono što je naročito zanimljivo jeste da potpisivanje ugovora o nekoriščenju Fejsbuka nije Polova ideja, nego se toga dosetila njegova kćer. Lukava tinejdžerka htela je da zaradi novac pa je rekla ocu da neće biti na Fejsbuku određeno vreme ako će joj on to platiti. Takođe, rekla je i da joj je ova mreža već dosadila tako da izbegavanje Fejsa ne bi trebalo da joj predstavlja problem, a usput će zaraditi i 200 dolara.

Izvor: B92

Нема коментара:

Постави коментар