16. 2. 2013.

Ekskluzivno: Evo zašto je Papa podneo ostavku


Papa Benedikt XVI najavio je da se 28. februara povlači sa dužnosti. On je prvi papa koji se odlučio na ovaj korak posle 600 godina “papovanja”, a već su krenule medijske spekulacije koji je pravi razlog njegovog povlačenja. I dok zagovornici teorija zavere smatraju da je u pitanju neka “nečastiva rabota forsirana od strane sila mraka i bezumlja”, Parada otkriva pravi razlog zbog kojeg je prepodobni Benedikt odlučio da se u punoj slobodi odriče Rimske biskupije koju su mu poverili kardinali 19. aprila 2005.

- Pošto sam preispitao savest pred Bogom, shvatio sam da je moj izlazak na Tviter i Fejsbuk bio ključni momenat da shvatim da je jako teško istovremeno biti i Papa i tviteraš ili fejsbukaš. Zato sam se još tada zavetovao da ću se ukoliko skupim milion i po folovera ili lajkova povući ili sa Tvitera i Fejsbuka ili iz papske fotelje. I eto, održaću datu reč, rekao je Benedikt, ne navodeći da li će na društvenim mrežama i ubuduće koristiti isto ime ili će svojoj funkciji dodati ono čuveno Ex, kaže Benedikt za “Gistro daily“.

Papa je milion i po folovera na Tviteru skupio 10. februara, a već sutradan je objavio da se povlači. O lajkovima se nije izjašnjavao.





Izvor: Telegraf


Нема коментара:

Постави коментар