11. 2. 2013.

Strava u Turskoj! Vampir, al’ pravi!

Mladić je, navodno, oboleo od vampirizma zahvaljujući traumama koje je preživeo

Kao scenario za horor film! Lekari u Turskoj pokušavaju da izleče mladića za koga tvrde da je zavisan od ljudske krvi i da boluje od vampirizma!

Ovaj oženjeni 23-godišnjak, čiji identitet se ne navodi, više puta je hapšen zbog napada nožem i ujedanja žrtava kako bi došao do njihove krvi. On je u početku žiletom sekao svoje ruke, grudi i stomak, a krv je sakupljao u čašu pre nego što bi je popio.
Uskoro je postao zavisan i svakoga dana je morao da pije ljudsku krv. Čak je i svog oca terao da ide u bolnice kako bi dobio kese sa ljudskom krvlju za operacije. Ova stravična priča je objavljena u “Journal of Psychotherapy and Psychosomatics”. U izveštaju se navodi i da je pravi vampir oboleo od poremećaja višestruke ličnosti i da pati od amnezije.

On je gubio osećaj za realnost i postajao je duga osoba tokom svojih krvavih pohoda. Uopšte nije mario ko je žrtva”, navodi se u izveštaju. Medicinski stručnjaci veruju da je on oboleo od vampirizma zahvaljujući traumama koje je preživeo. On je bio svedok kada je jedan njegov prijatelj odsekao glavu i genitalije jednom muškarcu, bio je svedok smrti svoje četvorogodišnje ćerke i ubistva svog ujaka.

 Od oca je tražio da mu iz bolnice donese krv za transfuziju

Ovo je naš prvi pacijent koji je oboleo od vampirizma. On se uopšte ne seća svog detinjstva pre 11. godine”, rekao je Direnc Sakarija, doktor u vojnoj bolnici Denizli na jugoistoku Turske.

Osim poremećaja višestruke ličnosti, njemu su dijagnostifikovani još i posttraumatski stres, hronična depresija i alkoholizam.
Stručnjaci tvrde da učestalo konzumiranje ljudske krvi može da dovede do predoziranja gvožđem ili obolevanja od bolesti kao što su HIV ili druge, a od kojih boluju “donatori” krvi.

Klinički vampirizam!

Možda ste mislili da su vampiri postojali samo u mašti naših predaka pretočenoj u legende o Vladu Cepešu. Da li ste čuli za Renfildov sindrom? Reč je o stanju koje se naziva još i kliničkim vampirizmom, to jest o poremećaju koji ljude navodi na ispijanje krvi. Od njega obično pate muškarci i smatra se da je povezan sa seksualnim nagonom. Naime, neki ljudi sa Renfildovim sindromom osećaju seksualno zadovoljstvo tek kad popiju krv i veruju da im ona daje mistične moći - kao da na taj način mogu preuzeti životnu snagu žrtve.

Izvor: Alo


Нема коментара:

Постави коментар