9. 2. 2013.

Da li biste jeli zemlju?


Restoran čiji se meni zasniva na francuskoj kuhinji i morskim plodovima nudi novu "poslasticu" - obrok koji sadrži zemlju.

Vlasnik i glavni kuvar restorana "Ne quittez pas" Tošio Tanabe kaže da već osam godina lagano uvodi zemlju kao sastojak obroka u ponudi.

"Pokušavam sladokuscima da dočaram prirodu u punoj lepoti. Zemlja, voda i vazduh deo su prirode, i ništa od toga nije izmislio čovek. Ovo je prirodna hrana", kaže on.

Obrok od šest jela sa zemljom košta oko 80 evra, i pravljen je od namirnica koje vadimo iz zemlje, ili rastu tik uz tle. Sadrži supu sa zemljom, blatnjave tartufe, šerbet sa zemljom, kao i Tošiovo posebno iznenađenje - kugla od krompira prelivena sosom od zemlje, u čijem se centru nalazi nadev od tartufa.

"Svaki grumen zemlje koji koristimo pažljivo prokuvamo i zatim prosejemo, kako mušterija ne bi dobila puna usta peska", objasnio je Tošio.


Izvor: Mondo

Нема коментара:

Постави коментар