11. 2. 2013.

Mužu za 38 godina braka poklonila nevinost!


Nekada su se na rekonstrukciju himena opredeljivale devojke pred udaju iz patrijarhalnih sredina, gde je nevinost bila uslov za stupanje u brak. Međutim, danas se sve više žena u regionu odlučuje za rekonstruktivnu hirurgiju vagine.

U Sarajevu je ček zabeležen i slučaj da supruga želi mužu posle 38 godina brakada  pokloni nevinost! Ta želja joj se i ispunila.

Ovakve operacije su hit i u susednim zemljama, a u proseku koštaju 500 evra. Imaju dve vrste vraćanja himena, koji se nalazi na ulazu u vaginalni kanal.

Prvi metod je kratkotrajan, podrazumijeva uspostavljanje himena na kratak vremenski period od nekoliko dana. Pri tome se rubovi himena ušiju koncem koji posle kratkog vremena“ objasnila je doktorka Danijela Crnogorac iz sarajevske klinike.

Drugi metod uspostavljanja himena na neodređeni rok nešto je složeniji, kada se himen formira od okolnog tkiva sluznice vagine.

Ovo je rešenje sve do prvog odnosa. Zahvat se radi u lokalnoj ili opštojoj anesteziji. Deset dana nakon zahvata, koji traje 30 do 60 minuta, nemoguće je otkriti da je žena bila na operaciji“, objasnila je Crnogorac.

Da ljudska mašta nema granica, govori i podatak da žene himene ne ugrađuju samo jednom, već više puta!

Plastični hirurzi kažu da se devojke na ovakav zahvat odlučuju iz raznih razloga, neke smatraju da im je nevinost dobra startna pozicija za ulazak u brak. Neke se, pak, odlučuju za to nakon što su takvu odluku donele zajedno sa svojim partnerom ili nakon povrede himena.

Izvor: Vesti net

Нема коментара:

Постави коментар