22. 2. 2013.

Kim Džong stajl: 18 dozvoljenih frizura u S. Koreji!

Dame biraju

Dženifer Aniston stajl ne dolazi u obzir! 

Bizarnim ukazom vlade Severne Koreje objavljeno je 18 dozvoljenih frizura, od kojih neće smeti da se odstupi! Razlog je "sprečavanje korišćenja zapadnjačkog stila"! Fotografija će stajati na zidovima frizerskih salona, dok će žene moći da izaberu jednu od dozvoljenih varijatni kose. To nije sve - udatim ženama je "preporučena" kratka kosa, bob, ili trajne lokne, dok su šnale i šiške dozvoljene samo za devojke!

Frizure su definisane još 2005. godine u televizijskim emisijama, nazvanim "Šišajmo se u socijalističkom stilu". U emisiji su skrivenom kamerom snimani "pobunjenici" koji su prikazivani na televiziji i javno izvrgavani ruglu! Čak su sve to pravdali zdravstvenim razlozima jer duga kosa "oduzima energiju mozga"?!

Muškarcima je na raspolaganju 10 frizura, preporučuje se šišanje na svakih 15 dana, dok je dužina dlake limitirana na pet centimetara. Starijim muškarcima dozvoljeno je sedam centimetara. Međutim, prva dama Ri Sol Džu nema nameru da se drži modnog diktata i uvek se pojavljuje sa frizurama vam "okvira".

Muškarcima dozvoljeno pet centimetra  
Brine o energiji: Kim Džong Un

Izvor: Kurir

Нема коментара:

Постави коментар