22. 10. 2013.

Već 10 dana stoji na trgu i „glasno ćuti“!


Jelena Topić, koja sada već 10 dana stoji na centralnom gradskom Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru, nijednog sugrađanina, prolaznika, dete, stranog turistu ne ostavlja ravnodušnim, a upućeni u celi performans objašnjavaju da ova mlada devojka tako protestuje i zato što je nezaposlena.

I dok Topićeva zasad odbija da o svemu govori za medije, naš izvor navodi da ona protest izražava svakodnevno, bez obzira na vremenske (ne)prilike. Ona je tu svaki dan i provodi pred „Patrijom“ tačno određeno vreme. Na mestu na kojem stoji uvek ima građana i dece koji je zagledaju i bezuspešno pokušavaju da progovore koju reč s njom i da je zasmeju...


„Dakle, izazvala je znatiželju svih Prijedorčana, ali pošto se po gradskim kuloarima raspredaju razne priče, otkriću vam da je završila filmsku i televizijsku režiju na banjalučkoj Akademiji umetnosti, kao i filozofiju, da je supertalentovana i da kao takva, zamislite, nema posla. Ona neka vam kaže o svemu kad završi, a ja sam, kao i veliki broj stanovnika grada na Sani, oduševljen njenim načinom borbe i mirnog protesta“, istakao je Prijedorčanin koji je zahtevao da ostane anoniman.


Jelena Topić nedavno i uz velike napore biciklom prešla 1.000 kilometara dug poklonički put do pravoslavnog manastira Ostrog u Crnoj Gori i nazad, uprkos vremenskim neprilikama, dijareji i dehidraciji koje su je zadesile pred sam kraj puta.

Ruta je bila Prijedor, Sanski Most, Ključ, Mrkonjić Grad, Glamoč, Livno, Tomislavgrad, Mostar, Stolac, Trebinje, Đenovići i Ostrog.




Izvor: Prijedor 24h

Нема коментара:

Постави коментар