11. 10. 2013.

U gradu Harbinu u Kini ubuduće bez velikih i agresivnih pasa


Žitelji grada Harbina na severoistoku Kine više neće smeti da drže velike i agresivne pse i oni koji ih već imaju, moraće da ih presele van grada, objavila je gradska služba za javnu bezbednost u tom gradu.

Najnovija pravila objavljena u cilju uređenja oblasti držanja pasa, nalažu da svako domaćinstvo u gradskoj sredini može imati samo jednog psa, kao i da svi psi moraju biti registrovani i da im mora biti ugrađen digitalni identifikacioni čip.

Psi viši od 55 centimetara i duži od 75 centimetara, kao i agresivni psi biće zabranjeni u gradskoj sredini, a oni koji već imaju takve pse moraće da ih presele u roku od 60 dana.

Vlasnici pasa takođe će morati da plate registraciju psa 300 juana (50 američkih dolara) za prvu godinu, a potom 200 juana svake sledeće godine.

U Harbinu, glavnom gradu oblasti Hajlongđang, živi više od sto hiljada pasa koji su nečiji ljubimci, a lokalne vlasti navode da ima više od 500 napada pasa svake godine.

Kako je broj slučajeva u vezi s agresivnim psima postepeno rastao, tema držanja pasa postala je veliki problem za gradske vlasti.

Izvor: Blic


Нема коментара:

Постави коментар