18. 10. 2013.

Prava atrakcija: Jedinstven restoran na steni u Zanzibaru oduzima dah


Rok restoran smešten je na velikoj steni koja viri iz mora, visok je oko sedam metara i za vreme plime do njega se ne može doći peške te je prava atrakcija

Visok sedam metara od podnožja stene do krova i okružen okeanom koji se za vreme plime propinje na 4,5 metara, restoran primerenog naziva Rok pruža fantastičan pogled na kristalno čisti Indijski okean te osećaj potpune izolovanosti od sveta.


Ovaj neverojatni restoran u istočnoafričkom Zanzibaru dokazuje da je lokacija presudna kod uspeha restorana. Iako je do njega nemoguće doći peške za vreme plime jer je smešten na samoj steni usred mora, otkako je otvoren prošle godine ne prestaje privlačiti turiste, piše Daily Mail.

- Rok restoran je magično mesto i posetiocima pruža iskustvo koje nikad neće zaboraviti. Svako ko uđe unutra prvih je nekoliko trenutaka bez reči – kaže suvlasnik restorana, Nigel Firman.

Posetioci obično dođu tokom dana pešice, a kako se najčešće zadrže do kasno uveče, restoran ima svoj brodić koji ih prevozi do obale. Rok ima unutrašnji deo i terasu s ukupno 45 mesta, a većinom poslužuje hranu koja je ulovljena tek nekoliko metara od kuhinje, poput riba i hobotnica.


Izvor: Magazin ba

Нема коментара:

Постави коментар