3. 10. 2013.

Iračanka nosi 13 dece!

Trudnica Juri Husein u bolnici

Lekari u Iraku ostali su u čudu kada su na ultrazvuku trudnice u ranim četrdesetima godinama života videli čak 13 fetusa.

Juri Husein, žena iz provincije Salahudin, je tokom braka rodila sedmoro dece (dva sina i pet ćerki), od kojih su dvoje blizanci, a poslednje dete je dobila pre pet godina.

Upravo tokom tih poslednjih pet godina više nije mogla da zatrudni, pa se njen suprug Abas oženio drugom ženom. On je ispričao da je istovremeno i srećan i zabrinut.

„Vrlo sam srećan zbog ženine nove trudnoće, a isto tako sam zabrinut kako ću se brinuti o njoj i da očuvamo ovaj blaženi dar“, rekao je budući otac.


„Bilo je veliko iznenađenje kada sam saznao da moja žena nosi 13 dece i sada nastojim da organizujem posebnu negu za nju jer bih, nakon njenog porođaja mogao da postanem jedini otac na svetu koji ima toliki broj blizanaca“, dodaje srećni tata.

Ali, ova rizična trudnoća je već ostavila neke posledice.

„Prvi testovi su pokazali da je četvoro dece mrtvo, srca im ne kucaju. Ostali su u dobrom stanju“, rekao je doktor Mikdam Al Jabouri, specijalista u iračkoj bolnici „Takret“.

„Majčino zdravlje je isto u redu, ovo je jedan od najređih slučajeva trudnoće u istoriji. Ali, očekujemo da će još dece umreti tokom trudnoće i da će deca koja dožive porođaj biti vrlo mala“, dodao je doktor Al Jabouri.


Izvor: RTS


Нема коментара:

Постави коментар