31. 3. 2013.

Ništa nije džabe: Radnja u Australiji naplaćuje razgledanje

Ni gledanje nije besplatno 

Jedna prodavnica specijalizovane hrane u Australiji rešila je da stane na put potencijalnim kupcima, odnosno onima koji samo razgledaju.

Na radnji u Brizbejnu jasno je istaknuto obaveštenje da razgledanje košta pet australijskih dolara.

Ovakva odluka donijeta je kako bi osujetili sve veći broj ljudi koji u radnju ulazi kako bi saznali kako neki proizvod izgleda uživo, dok kupovinu dalje obavljaju putem interneta kod nekih drugih trgovaca.

Taksa za razgledanje uvedena je početkom februara, a naknada od pet dolara oduzima se od ukupne cene ukoliko osoba zaista i obavi kupovinu u ovoj radnji.

Sa ovim problemom suočavaju se mnoge radnje različite robe – obuće, odeće, elektronskih uređaja.
Daily Finance navodi da ovaj potez predstavlja jednu od najlošijih strategija.

"Svaki prodavac treba da impresionira kupce konkurentnim cenama i uslugom, a ne da ih dočeka neprijateljski i sa sumnjom od trenutka kada se pojave na vratima", piše Daily Finance.

Problem se javlja i što je u saopštenju istaknutom u radnji navedeno da su cene proizvoda gotovo iste kao i u drugim prodavnicama, ali i da radnja ima jedinstvene proizvode koji se ne mogu kupiti na drugom mestu.

Ukoliko se njihovi proizvodi zaista ne mogu kupiti ni u jednoj drugoj radnji postavlja se pitanje opravdanosti odluke o taksi na razgledanje.

Izvor: B92


Нема коментара:

Постави коментар