31. 3. 2013.

Ko ospori Bibliju, dobija 10.000 dolara!

Vašington - Opklada.
 
Američki naučnik dr Džozef Mastropaolo, koji veruje da je svet stvorio Bog, nudi 10.000 dolara svakom ko pred sudom može da dokaže da nauka pobija bukvalnu interpretaciju Knjige postanja. Zato je pokrenuo takmičenje „Literal dženesiz trajal“ u nadi da će povećati kvalitet argumenata u raspravama između kreacionista i evolucionista.

Argumentacija se ne bi odvijala na pravom sudu, već kroz alternativni oblik rasprave, takozvano mini-suđenje. Ono neće biti održano u sudnici, ali Mastropaolo tvrdi da će na njemu biti prisutni sudski službenici i sudija, a predstavljeni dokazi moraju biti objektivni, valjani, pouzdani i kalibrisani.

- Evolucionisti nisu glupi ljudi, ali su dovoljno bistri da znaju da ne postoji naučni dokaz koji mogu da predstave u ovakvom suđenju. Izgleda da u svemiru ne postoji ništa što evoluira, sve ide u potpuno suprotnom smeru - izjavio je Mastropaolo.

On je pojasnio i da će napraviti listu potencijalnih sudija, ali da će oko konačnog odabira morati da se usaglase svi učesnici.

Izvor: Kurir

Нема коментара:

Постави коментар