25. 3. 2013.

Bizarno: U Japanu festival čeličnog penisa

 Atmosfera sa Kanamara festivala

U japanskom gradu Kavasaki, koji se nalazi između Tokija i Jokohame, održava se pomalo bizarni Kanamara festival ili tačnije festival čeličnog penisa.

Kanamara festival održava se svake prve nedelje u maju i nije slučajno povezan sa prirodnim ciklusima početka proleća. U ovom običaju starom skoro 300 godina japanske prostitutke dolazile su ovde da potražiti božju zaštitu protiv polno prenosivih bolesti, ali je sam običaj izveden iz dve legende.

Prva starija legenda, festival povezuje s proslavom plodnosti koja je obuhvatala rituale od izrade falusoidnih predmeta, i na kraju zajedničke proslave grljenja, ljubljenja pa čak i jahanja na većim drvenim modelima muškog polnog organa.
Svi ti običaji predstavljaju obraćanje bogovima za sigurno začeće i trudnoću do samog poroda, ali i ulaganje u skladne bračne odnose bazirane na zdravoj seksualnosti.
 
Po drugoj, nešto novijoj legendi, seoski muževi su izgubili svoju muževnost, posle čega su žene izradile metalne penise. Otada su svi kipovi muškog polnog organa koji se nalaze u povorkama tokom festivala bili izrađivani od tvrdih materijala poput drveta, gipsa pa i metala.
 
Festival počinje tačno u podne, na putu do Kanajama hrama povorku predvodi sveštenik i maskirani tengu demon. U povorci se nalaze i nosiljke sa kipovima polnog organa a svako ko želi da učestvuje u njihovom nošenju može ponuditi svoja ramena i time zaraditi milost bogova i seksualnu sreću u bračnom životu.
Nakon toga sledi ples maiko devojaka, budućih gejša.


Novac prikupljen od prodaje ulaznica i suvenira uplaćuje se u svrhu lečenja obolelih od side. Kanamara festival, osim Japanaca privlači, i dosta ljudi sa Zapada koji ne mogu ovakav vid zabave da pronađu u svojim zemljama pa se često pridružuju Japancima .

Izvor: Vesti online

Нема коментара:

Постави коментар