24. 3. 2013.

Gde živi mornar Popaj u stvarnom životu


U maloj evropskoj ostrvskoj zemlji Malti, za koju se u junu uvodi direktna avio-linija iz Beograda, smešteno je mesto za koje verovatno nikada nećete pomisliti da krije dom čuvenog heroja – mornara Popaja.

Poznato kao “Slatkorajsko selo”, idealno je mesto za letovanje sa porodicom i jedno je od glavnih turističkih atrakcija ove države. Tematsko selo po popularnom crtanom junaku koristili su i “Paramaunt pikčers” i “Volt Dizni prodakšn” za snimanje filma o Popaju 1980. godine.



Pored toga što u njemu možete da sretnete najpoznatijeg ljubitelja spanaća u svetu popularne kulture, tu su i Oliva, Badža i ostali likovi, a možete da krenete i u ludu vožnju toboganom, da posetite igrališta, lutkarska pozorišta i bioskope.

Selo ima i teren za mini-golf i besplatno vino za odrasle. Verovatno se deli i spanać, ali za to nismo sigurni i ne možemo da vam garantujemo.


Na lokaciji, koju je 1979. godine sagradilo 165 radnika za sedam meseci, postoji 19 pravih drvenih građevina, sagrađenih od drveta iz Kanade i Holandije, pošto Malta nema svoje šume. Još jedan zanimljiv podatak je to što je za izgradnju iskorišćeno osam tona eksera i 7.570 litara boje, sve kako bi selo izgledalo kao iz crtaća i kao iz 20-ih godina prošlog veka, kada je strip i nastao.

Ako ste mislili da je problem doći do doma vašeg omiljenog junaka iz detinjstva, niste ni svesni koliko grešite. Kao što smo već napomenuli, uvodi se direktna avio-linija za Maltu!

Premda je Popaj lik koji je nastao 1929. godine, njegova popularnost ostala je nedirnuta poslednjih 80 i kusur godina. Ako nas pitate, to se desilo sa razlogom. Mnogi od nas nikada ne bi shvatili koliko je spanać predivno jelo da nije bilo njega da nam pokaže koji su rezultati njegove konzumacije.

Hvala mu!

Pogledajte video:


Izvor: Telegraf


Нема коментара:

Постави коментар