26. 3. 2013.

Nemica (39) mesecima spavala pored mrtve majke (70)!


Kad je procenitelj lokalnog suda došao u jedan stan u Minhenu da bi procenio vrednost predmeta vlasnice kojoj bi oni zbog dugova trebalo da budu oduzeti, zatekao je krajnje uvrnut prizor – mrtvu staricu koja je ležala na sofi. Njena ćerka je priznala da nije prijavila majčinu smrt.

Naime, žena (39) pokazala je procenitelju leš mrtve majke koji je i dalje bio u stanu, a da bi opravdala svoj postupak izjavila je da nije bila u mogućnosti da pokrije troškove sahrane.

Procenitelj, koji je poslat na procenu predmeta i nekretnine zbog dugova vlasnice stana u minhenskoj četvrti Musač, odmah je slučaj prijavio policiji, koja je morala da obije vrata da bi ušla u stan. Nadležni su zatekli jeziv prizor - ostaci starice (70) ležali su na sofi pored mesta na kojem je spavala njena ćerka.


Policija će istražiti da li je žena, koja je poslata na psihijatrijsko ispitivanje, nepravno prisvajala majčinu penziju, pa je to bio razlog zbog kojeg nije prijavila njenu smrt, ili je u pitanju nešto posve drugačije.

Policija je saopštila da je incident još tragičniji jer žena, koja je inače živela od socijalne pomoći, nije ni planirala da plati sahranu.

U Nemačkoj država obezbeđuje sredstva korisnicima socijalne pomoći za sahranu bliskog rođaka ukoliko prijave smrt.

Izvor: Telegraf


Нема коментара:

Постави коментар