28. 1. 2014.

Zatvor zbog kojeg „vredi“ robijati


Zatvor na ostrvu Margarita u San Antoniju više podseća na elitni spa-centar nego na kazneno-popravni zavod, pa stoga ni ne čudi što mnogi žele unutra i tuguju kada moraju da ga napuste.

Zatvor.jpg

 Da je služenje kazne u ovom zatvoru pravi dobitak, potvrđuju neverovatne fotografije.

Sunce, more, plaže i golišave devojke su sastavni deo ovog kazamata, a ne manjka ni alkohola, droge, prostitutki ili oružja.

 Zatvor 2.jpg 

Ali, tu povlasticama nije kraj, nešto više od dve hiljade zatvorenika je slobodno da vodi svoje poslove i provodi vreme sa porodicom dok u blizini nema naoružanih čuvara da „stvaraju pritisak“.

Pravilo je samo jedno - slušaj što ti se kaže ukoliko ti se obraća Teofil Rodrigez, zvani Zec, slavni krijumčar droge bez čijeg se blagoslova ništa ne može.

Zatvor 3.jpg 

Zecu upravo i pripadaju zasluge što u San Antoniju vlada raj, pa vlasti ćute o tome šta on radi jer na njegovoj teritoriji nema ni približno toliko nasilja koliko u drugim venecuelanskim zatvorima.

Zatvor 4.jpg 

Naravno, problem je u tome što Zec i njegova družina bez problema obavljaju svoje poslove izvan Margarite. Međutim, običnog zatvorenika uz koktel u ruci za tako nešto nije ni briga, a koliko je u San Antoniju sigurno, dokazala je i lokalna novinarka koja je zaspala u ležaljci i jutro dočekala „čitava“. Jer Rodrigezove gošće niko ne sme da dira!


Izvor: RTS

Нема коментара:

Постави коментар