29. 1. 2014.

Kako Bog zapoveda: 10 svari koje Biblija brani a vi ih i dalje radite

 

Hrišćanski Bog je, po svim parametrima, dosta strog. Svojim je podanicima zabranio gomilu stvari: dobro nam je poznata zabrana abortusa kojoj je crkva posebno sklona. Ipak, Stari zavet posebno obiljuje zabranama koje, bez božjeg proviđenja, deluju krajnje besmisleno ili čak komično. Nejasne su nam pa ih se baš i ne pridržavamo...

1. Frizure

Nećeš kratiti krajeve svoje brade i kose, kaže se u Bibliji. S tim u vezi, faktički svi smo validni kandidati za pakao.

2. Fudbal

Penal, ofsajd, pa čak i crveni karton su OK. Ali, igranje fudbala sa loptom od svinjske kože, koja i jeste bila originalno od tog materijala, jer krajnje opasno. Stari zavet zabranjuje korišćenje svinja u prehrambene svrhe, ali i dodirivanje lešina ovih životinja takođe.

3. Proricanje sudbine

Svi proroci, od Milana Tarota do Kleopatre preko Tarabića, striktono su zabranjeni. Nemojte da vam padne na pamet da pročitate horoskop, okrenete šolju, gatate u pasulj, itd.

 Milan Tarot hoće da bude poslanik 
 Strogo zabranjeno!
 
4. Mastrubacija

Bog se nije detaljnije bavio masturbacijom, ali mu je svako uzaludno trošenje semena, u svrhu (samo)zadovoljavanja išlo na živce. Kondoma i drugih vrsta kontracepije nije bilo u ono vreme, a da jeste i to bi bilo zabranjeno.

5. Tetovaže

Zabranjeno je pravljenje bilo kakvih izmena na koži, naročito tetovaža. I tetovaža Isusa, plamtećeg krsta, i crkve pod Ostrogom su takođe zabranjene.

6. Žena ne sme da udari muškarca u genitalije u toku sukoba

Ako bi se, kojim slučajem, desilo da se žena nađe usred sukoba svog muža sa drugim muškarcem, ona je smela da mu pomogne, ali ne tako što će nasrnuti na genitalije njegovog protivnika. Bog je smtrao da to nije sportski...

  
 Muškarci u strahu od udarca u genitalije|
 
7. Poliester

Bog je imao ukusa: zabranio je mešanje materijala i nošenje tkanina koje nisu od prirodnih materijala. Zabranio je, istim članom zakona, i mešanje životinjskih vrsta i ukrštanje biljnih kultura.

8. Razvod

Kada bi se muškarac i žena venčali, oni su se smatrali faktički jednim telom. A razdvajati jedno telo nije bilo bogougodno. Ukratko, ono što Bog sastavi čovek ne sme da rastavi.

9. Pristup crkvi muškarcima bez penisa ili testisa

Ova zabrana je surova: čak i ako ste kastrirani iz čisto medicinskih razloga, ili ste rođeni sa nekom vrstom deformiteta - ne smete u crkvu.

10. Konzumiranje školjki

Sve namirnice koje savremeno ljudsko biće koristi za prehranu, a čije je prirodno stanište voda (školjke, rakovi, alge...), zabranjeno je jesti. Samo su ribe amnestirane od ovoga...


Izvor: 24 sata

Нема коментара:

Постави коментар