15. 1. 2014.

I žena i komšije su mislili da je poludeo. A onda su ostali bez teksta


Kanadu je ove zime pogodila ekstremna hladnoća, zbog koje mnogi stanonovnici nisu smeli da napuštaju svoje kuće. Temperature su se spuštale čak na minus 25 stepeni celzijusa. Jedan stanovnik Severozapanog Ontarija nije, međutim, dozvolio da mu hladnoća pokvari život. Došao je na suludu ideju.

Ovaj Kanađanin prvo je iz kuće izvadio sve plastične posude koje je mogao da nađe i napunio ih vodom. Vodu je onda obojio u razne boje, a posude ostavio da se smrznu na polarnoj hladnoći napolju. 

 
Iznosio je po 30 blokova dnevno, praveći nove serije ledenih kocki na svakih 12 sati. Za to su mu bile potrebne debele rukavice. 

 
Tokom četiri nedelje, kocki se prilično nakupilo. Njegova već zabrinuta žena već je ozbiljnije počela da brine kada su blokovi zaprečili prilaz kući. 

 
Ali, to ga nije sprečilo. Stitzali su novi i novi blokovi. I komšije su počele da zagledaju šta to radi. 

 
A onda je počeo da zida. Gradnja je trajala gotovo šest punih noći. Radio je teški posao na temperaturama dobrano ispod nule. 

 
Od bljuzgavice i snega napravio je malter, koji se na tako niskim temperaturama smrznuo gotovo trenutno. 

 
I konačno, njegova konstrukcija počela je da dobija oblik. 

 
Tako je nastala najlepša ledena tvrđava koju je komšiluk ikada video. 

 
Pod svetlom postavljenim unutar tvrđave, ovo izgleda kao pravi ledeni dvorac iz bajke. 

 
Komšije koje su sumnjičavo gledale našeg junaka kako slaže ledene kocke naizgled bez ikakvog plana, sada rado dolaze u njegovu čarobnu tvrđavu, da se ugreju i druže. 




Izvor: Blic

Нема коментара:

Постави коментар