12. 1. 2014.

Greška na "HAARP"-u: Umesto Srbije zaledili SAD


Sistem za uticaj na klimatske promene "HAARP", u koji je američko Ministarstvo odbrane uložilo milijarde dolara, popustio je u kritičnom momentu i umesto u Srbiju talase polarnih temperatura je poslao u SAD, objavio je danas makedonski internet portal Točka, navodno pozivajući se na izveštaj dopisnika Čikago tribjuna sa Aljaske.


A zapravo se radi o šaljivoj priči koju je početkom godine pokrenuo tzv. dezinformativni portal „Naša patka“ i na koju su se mnogi „upecali“.

U tekstu dalje stoji da je u američkoj saveznoj državi Aljaska smešten sistem "HAARP" za koji se godinama nagađa koja mu je sve namena.

„Hteli smo da napravimo polarni eksperiment na maloj teritoriji koja nije ostrvo, a da ipak ne obuhvatimo okolne zemlje. Radi se o nečemu što je kao fokusirana energija, samo u ovom slučaju je fokusirana hladnoća. Hteli smo da vidimo da li je život moguć ako spustimo temperaturu do minus 62 stepena Celzijusa i kako ljudi reaguju u takvoj situaciji“, rekao je izvor iz tehničke službe "HAARP".

"HAARP"

Izbor je logično pao na Srbiju, navodi se dalje u tekstu koji je „ozbiljno“ prenela Točka .

„Ali kada smo odredili koordinate i pustili aparate, nešto je pošlo naopako. Umesto da se zamrzne Beograd i okolina, polarna hladnoća je došla u SAD. Inženjeri još ne mogu da lociraju propust, a još manje da ga poprave. U međuvremenu, polarna hladnoća divlja u severnom delu SAD i širi se na jug“, naveo je isti izvor.

Od njih je sve počelo...  Naša patka

U nekim krajevima SAD temperatura se spustila do minus 50 stepeni, a Amerikanci strahuju da će završiti kao dinosaurusi dok su mnoge institucije zatvorene.

„Sve je krenulo kao po Marfijevom zakonu. Ne znamo o čemu se radi. Predračuni su bili tačni, tu nema dileme. Na sistemu je radio naš najbolji fizičar Stiven Popovič. Među zaposlenima u 'HAARP' se širi panika, budući da nam je preostalo još malo vremena. Neki veruju da je reč o štitu Nikole Tesle i da nije trebalo da izaberemo Srbiju“, istakao je sagovornik Čikago tribjuna.

Prema rečima sagovornika iz "HAARP"-a, Vašington je bio obavešten i zatražio je hitnu istragu, ali pre toga treba zaustaviti nevreme.

Postoji i naređenje da, ukoliko se ne zaustavi nevreme, vojska SAD minira celo područje "HAARP"-a.

„Ali, mi naučnici nismo ubeđeni da bi to otklonilo posledice. Moguće je da bi tako efekti postali trajni i SAD bi se pretvorile u santu leda, pa bi na Floridi mogli da se nastane foke i polarni medvedi“, naveo je sagovornik iz tehničke službe "HAARP".



Izvor: RTS

 







Нема коментара:

Постави коментар