4. 1. 2014.

Ona je zavisnik od ispijanja boja i mastila, dosad popila 3 galona


Amerikanka Heder Bil iz Alabame priznala je svoju tajnu zavisnost o ispijanju boje tokom premijere nove sezone televizijskog šoua "Moja neobična zavisnost". Ova majka dvoje dece priznala je kako je počela da pije boju pre tri godine te da je do danas popila oko tri galona (11,5 litara) boje.

"Jako je lep i topao osećaj dok boja curi niz grlo, skoro kao kad pijete toplo gusto mleko. Ipak, dok pijem boju osećam jak ukus hemikalija koji mi savršeno prija", izjavila je gospođa Bil.

U svom priznanju je prepričala kako joj je najdraža boja iz markera pa ide u prodavnice gde se oni prodaju kako bi zadovoljila svoju potrebu. Svakog dana tako pretoči boju jednog markera u šoljicu pa je ispije.

"Tu boju pijem jer nisam pronašla ni jednu drugu koja bi me zadovoljila", objasnila je gospođa Bil i pokazala kako pije boju.

Njena neobična zavisnost počela je nakon smrti njene majke, a do sada niko nije video kako pije boju, pogotovo ne njena deca.

Većina ovakvih inhalanata deluje na središnji nervni sistem poput alkohola, ali njegova zloupotreba može uzrokvati i opuštenost, euforiju, halucinaciju, slabost, nerazgovetnost, mamurluk i povraćanje.

Osim toga, zavisnost od takvih sredstava mogu izgubiti dar govora, razmišljanja ili ostati nepokretni. Kada je reč o delovanju boje na gospođu Bil, njoj je doktor rekao da je oštetila bubrege.



Izvor: Kurir

Нема коментара:

Постави коментар