26. 5. 2013.

Junačina: Hercegovac golim rukama zadavio medveda!


Svaka čast! Četrdesetosmogodišnji Blažo Grković iz sela Vrba kod Gacka udavio je medveda koji ga je napao dok je čuvao ovce, a on je zadobio telesne povrde i nalazi se van životne opasnosti, javlja Srna a prenose „Nezavisne“.

Blažo Grković

Mečka je Grkovića napala juče oko 17.00 časova dok je čuvao ovce na livadi na katunima ispod planine Volujak. U teškoj borbi Grković je zadobio povrede po celom telu, a zubi ove krvoločne životinje prolazili su mu i kroz kosti ruku i nogu, ali na sreću glava nije povređena.

Grković, koji se nalazi u Kliničkom centru u Foči u kratkom razgovoru Srni je potvrdio da se oseća dobro i da je tek sada svestan šta se desilo, ali nije mogao da precizira koliko je trajala nemilosrdna i neizvesna borba “prsa u prsa” sa mečkom.

Dok je sedeo kod ovaca velika mečka utrčala je u stado, pa pošla prema Grkoviću, koji je u tom trenutku u džepu imao samo malu sekiru.

Ovaj hrabri čovek koji je u opštini Gacko od ranije poznat po svojoj neustrašivosti uhvatio se u koštac sa medvedom koji mu je izbio sekiru iz ruku, ali ga je Blažo uspeo savladati, ni sam ne znajući kako.

- U jednom trenutku, jedna ruka mi je bila u medvedovim rukama, a drugom sam ga držao za grkljan dok nije pao – kaže Blažo.

Njegova supruga Mira nakon posete mužu Srni je potvrdila da Blažo može da se kreće, ali da ruke ne može najbolje da pomera.

- Sve će biti dobro, važno je da je Blažo živ, a rane će zarasti – kaže Mira i dodaje u šali da je znala da joj je muž hrabar, ali ne i da je snažniji i od medveda.

Ona ističe da se po garderobi koju je imao na sebi može zaključiti da je borba bila strašna.

- Sva Blažina roba bila je krvava, a na njoj su se nalazili komadi mesa – precizira Mira.

Nakon što je rukama udavio mečku, Blažo je uspeo da nazove svoga šuraka Božidara Eleza, koji je pozvao hitnu pomoć.



Izvor: Vesti online

Нема коментара:

Постави коментар