20. 5. 2013.

Doktor preporučio pacijentkinji oralni seks protiv povraćanja



Državna lekarska komisija kaznila je hirurga u Sakramentu, Petera Zegara, zato što je pacijentkinji sugerisao da upražnjava oralni seks kako bi umanjila svoj refleks za povraćanje.

Neimenovana pacijentkinja je trebala da se podvrgne gastroskopiji kod doktora Zegara, postupku u kome se cev gura kroz usta do želuca. Ipak, pacijentkinja je taj postupak odbijala i hirurgu je rekla da ona i kod zubara, kad otvori usta, dobija potrebu za povraćanjem, pa smatra da neće izdržati gastroskopiju.
 
Tada joj je doktor, u prisustvu njenog muža, predložio da bi "dva puta nedeljno trebala oralno da zadovoljava svog muža, i tako vežba i smanji svoj nagon na povraćanje".

Komisija smatra da u ovom slučaju lekaru ne može biti odbrana da se samo šalio, jer je sugestija bila potpuno neprimerena, prenosi Huffington post.
 
Doktor Zegara nije hteo da komentariše slučaj, ali agencija koja je zadužena za prigovore pacijenata na rad lekara je veoma zadovoljna što im se pacijentkinja uopšte obratila jer smatraju da se ovakvi slučajevi moraju čuti.

Izvor: Vesti online

Нема коментара:

Постави коментар