16. 5. 2013.

A gde ti je retrovizor?

 
Njegova je kuća putujuća, i to na pedale!

Britanac Endi Saunders napravio je kamp-kućicu na "nožni" pogon. Izrada ove kućice ga je koštala oko 1.000 funti, a u njoj je smešten krevet i kuhinjica sa trpezarijskim stolom i mogu da stanu četiri osobe. Ako se stisnu.

Uspeo je čak da u kabinu uglavi i bocu sa gasom, kako bi pripremao kafu ili čaj ili šta poželi.

Ova mobilna kuća pokreće se pedalama i što je najbolje uopšte mu nije potrebno da registruje ovo vozilo, jer se zvanično se vodi kao bicikl. Neophodno je samo da bude dobro osvetljeno kako bi mogao da ga vozi i noću bez bojazni da bi mogao da dobije nekakvu saobraćajnu kaznu.

Ova "Bedford Bambi" prikolica, kako su je nazvali, jedna je od ludih ideja koja je Endiju pala na pamet, a koju je sproveo u delo. Svojevremeno je obojio "sitroen 2CV" u Pikaso-stilu, a automobil "mini" učinio je još manjim.

"Nisam ovo planirao da napravim, nego samo se rodila ideja i eto je. Jedan moj prijatelj je pričao o biciklu, a ja sam pomislio: 'Zašto ne iskombinovati bicikl i prikolicu?'. Sve se desilo brzinom svetlosti. Od ideje do realizacije", kaže Endi, koji ima samo jednu zamerku na svoj izum:

"Za ovo je potrebno da imate noge jake kao Arnold Švarceneger, a i ne biste voleli da kampujete tamo gde ima mnogo uspona!".

Izgleda blesavo, ali kad se malo bolje razmisli...

Izvor: Mondo

Нема коментара:

Постави коментар