U restoranu “El Diablo” na Kanarskim ostrvima roštilj se sprema na neverovatan način – on se ne priprema na ćumuru već iznad jednog od neaktivnih vulkana. Hrana se sprema koristeći geotermalnu toplotu vulkana.
Restoran je izgrađen 1970. godine i dizajniran je tako da svršeno odgovara pejzažu. Toplotu i vulkansko grotlo su kreatori “El Diablo” iskoristili za glavnu atrakciju ovog restorana.
Na vulkanskom roštilju pripremaju je se jela od mesa i riba a gosti su i prezadovoljni načinom na koji im je hrana pripremljena.
Mnogi posećuju ovaj restoran, ne samo zbog jela već i zbog predivnog pogleda u sumrak na celo ostrvo a lokalno stanovništvo tvrdi da je tamo najbolje doći tada, kada se najbolje vide sve lepote ovog vulkanskog ostrva Lanzarote.
“El Diablo” nalazi se na Planini Vatre, a na ovom području nalazi se više od 100 neaktivnih vulkana.
Pogledajte video:
Izvor: Telegraf
Нема коментара:
Постави коментар