24. 6. 2015.

Najopasnija reka na svetu: Ko u nju zagazi, stavlja glavu u torbu!


Kada kažemo “mala bara puna krokodila”, mi najčešće to zaista ne mislimo, međutim, sada imamo dokaz da u potpunosti verujemo u ovu izreku.

Kada je u pitanju “sezonska reka” Višvamitri u Indiji, koja često presuši usled velikih temperatura, to je izraz kao stvoren za nju. Ono po čemu je ona poznata i zbog čega se mnogi plaše da joj priđu bliže jesu krokodili kojih je više od 260.

Iako su mnogi stanovnici okolnih sela i gradova često upozorenida se ne približavaju njenom rečnom koritu, oni taj dobronamerni savet očigledno ne slušaju. Tako su jedna žena i ćerka zamalo nastradale kada je krokodil iskočio iz vode i zgrabio jednu od njih za nogu. Naravno, one su kao i svi bile upozorene na ovakve situacije.)

Svake godine se desi barem jedna ovakva ili slična situacija, pa je tako prošle godine iz gorepomenute reke iskočio krokodil dugačak preko tri metra. Ova situacija je stvorila paniku među ljudima jer se sumnja da je reptil ubio jednog psa i stoku u toj oblasti.

Reka Višvamitri sada ima 30 odsto više krokodila nego 2011. godine, što mnoge ljude širom zemlje ali i van njenih granica plaši. Neki smatraju da se ovaj broj povećao zato što sve otpadne materije, đubre i ostatke hrane bacaju upravo u vodu, pa krokodili mogu da se razmnožavaju i hrane na mnogo lakši način.

Nakon što su vlasti upozorile stanovništvo, oni su i organizovali da se duž obale reke razvije sistem za zaštitu od krokodila, kako oni ne bi mogli dalje od vode.

Ovaj video-snimak može da vam približi kako izgleda reka i njena obala koja je puna krokodila:



Izvor: Skandalozno

Нема коментара:

Постави коментар