22. 2. 2016.

Fotografija koja je obišla svet: Mališan je optužen da je veštac, a ona ga je spasila


Anja Rigner Loven, Dankinja koja nekoliko godina pomaže deci u Nigeriji, na svom Fejsbuk profilu objavila je fotografiju koja je dirnula ljude širom sveta.

Na fotografiji koja je ovih dana obišla svet, a koja je postavljena u januaru, vidi se izgladneli, mršavi, nigerijski dečak kojeg ona poji vodom iz flaše.

Kako je objasnila, dečak ima samo dve godine, i nakon što je optužen da je veštac, izbačen je na ulicu, gde je osam meseci bio primoran da živi od ostataka hrane.

Mališan, kojem je kasnije dato ime Houp (Nada) pronađen je u veoma lošem stanju, praktično na korak do smrti, a njegovo telo bilo je prekriveno crvima.

Nakon što ga je uočila, dala mu vodu i hranu, Anja je dečaka umotala u ćebe i odnela u najbližu bolnicu, gde mu je ukazana pomoć i data krv kako bi se što pre oporavio.

“Njegovo stanje sada je stabilno. Sam uzima hranu i dobro reaguje na terapiju koja mu se daje”, napisala je Anja, dodajući da je se "snažni, mali dečak" čak i igra sa njenim sinom.

Anja se inače nalazi na čelu fondacije koja pomaže deci u Nigeriji. Samo dan nakon što je na Internetu zatražila pomoć za lečenje dečaka, dobila je milion dolara donacija.

“Sa tim novcem ne samo da ćemo Houpu pružiti najbolju negu već ćemo napraviti bolnicu i sačuvati mnogo dece od torture”, napisala je ona.

Inače, na stotine dece u Nigeriji bude prepušteno samo sebi nakon što budu optuženi da su vešci.


Izvor: Bulevar b92

Нема коментара:

Постави коментар