17. 2. 2016.

Kad Majkl Džekson reguliše saobraćaj


Njegovo ime je Ranđit Sing i on svoj posao saobraćajnog policajca na prometnoj raskrsnici u komercijalnom centru Indora u indijskoj državi Madja Pradeš obavlja sa puno ljubavi i posvećenosti. Sugrađani ga obožavaju, a on tvrdi da svoj moonwalk na raskrsnici izvodi kao deo strategije policijske efikasnosti.


„Umesto da se okrenem i vratim nazad, ja koristim mesečeve korake (moonwalk) korake da zabavim učesnike u saobraćaju. Na taj način ih navodim da poštuju pravila.”

Da je veliki fan Majkla Džeksona, besmrtne pop ikone koja je proslavila ovaj korak u plesu, nije potrebno naglašavati. Pored karakterističnog koraka unazad, Ranđit je usavršio posebnu plesnu koreografiju koju svakodnevno izvodi na prometnoj saobraćajnici dok istovremeno obavlja svoj posao. Izvesno je da i sam doprinosi prometu, jer mnogi biraju baš ovu rutu da bi ga videli i sebi ulepšali dan. Njegov performans je najbolji lek za nervozu i haos, koji su neizbežni na indijskim gradskim ulicama. Ima ogroman broj pratilaca na Fejsbuku i redovno gostuje u televizijskim emisijama. Na ulicama Indora je već 6 godina i čini se da je kombinujući ljubav prema plesu i svoj posao pronašao sjajan način da se odbrani od stresa usred haotičnog okruženja.



„Čovek treba da ostavi svoj pečat u svemu što radi. Ja to činim dok uređujem saobraćaj na putu”, rekao je jednostavno policajac Sing.

Pored brojnih obožavalaca među sugrađanima, Ranđit Sing uživa i veliko poštovanje kolega. Mnogi mladi policajci su izjavili da su još tokom školovanja dolazili da vide neobičnog Ranđita, a neki od njih priznaju da sada pokušavaju da kopiraju njegov stil na raskrsnicama na kojima rade.

Ranđit Sing je dobitnik 42 nagrade i 10 priznanja koja su mu dodelile lokalna samouprava i mnoge privatne organizacije. Svi se slažu da su njegova energija i stil jedinstveni i neponovljivi.


Izvor: Medias

Нема коментара:

Постави коментар