7. 6. 2014.

Pogledajte pet najzanimljivijih restorana u svetu


Obično sedenje i jedenje za stolom u tipičnom restoranu kao da više nije dovoljno, piše “Hafington post”.

Umesto toga, “Hafington post” predlaže šetnju (kad je oseka) do restorana kod obale Zanzibara ili penjanje žičarom na planinu u Švajcarskoj radi ručka.

Evo pet neobičnih restorana koje vredi posetiti:

1.Bergasthaus Ešer-Vildkirhli, Švajcarska


Uz pomoć žičare stiže se do 170 godina starog restorana smeštenog u planini. Pogled je fantastičan, a hrana ukusna. Do restorana je moguće doći i planinskom stazom, a najbolje je pratiti instrukcije putnika koji su već posetili ovu lokaciju.

2.Rok restoran, Zanzibar


Kod obale poluostrva Mičamvi Pingve nalazi se pravi “komadić raja”. Restoran Rok nudi dobru hranu i piće, a nalazi se na sopstvenom “ostrvcetu”, te je do njega moguće doći u vreme oseke.

3. Aluks restoran, Plaja del Karmen, Meksiko


Pećina čiji je prostor iskorišćen da posluži kao restoran nudi vam nesvakidašnje iskustvo. U dubinama pećine stare više hiljada godina možete ručati u glavnom delu restorana ili u delu sa pogledom na jezerce okruženo formacijama stena. Tu je i bar koji je prirodno zvučno izolovan.

4.Soneva Kiri Tritop, Tajland


Pruža jedinstveno iskustvo dok ručate. Dok sedite u ogromnoj korpi na drvetu, hranu i piće dobijate vazdušnim putem uz pomoć konopca. Hrana je izvrsna, a osećate se kao na vrhu sveta.

5.Ita podvodni restoran, Maldivi


Čuveni maldivski restoran Ita prvi je u svetu svoje vrste. U potpunosti je okružen staklom, pa se osećate kao da ste u akvarijumu. Zbog pogleda i evropske kuhinje, Daily Mail je ove godine dodelio restoranu Ita titulu “najljepšeg restorana sveta”. 

 Izvor: Magazin ba

Нема коментара:

Постави коментар