24. 11. 2016.

Ona je visoka 91, a on 90 cm: Najmanji bračni par na svetu


Paulo Gabriel da Silva Baros i Katicia Lie Hošino iz Brazila ušli su u Ginisovu knjigu rekorda kao najniži bračni par na svetu.

Paulo (30) je 'visok' 90,28 centimetar i boluje od distrofičnog displazijskog dvarfizma. Njegova supruga Katicia ima 91,13 centimetara, a dijagnosticiran joj je ahondroplazijski dvarfizam.

Par se upoznao 2006. godine, kada su počeli dopisivanje putem MSN-a. U početku im nije išlo, a Katicia je 'blokirala' Paula jer joj je dosađivao. Srećom za njega, Katicia je nakon godinu ipo dana ipak popustila i dala Paulu novu priliku.


- Nakon što me odblokirala, nije mi trebalo više od minute da joj pošaljem poruku. Opet smo počeli razgovarati - kaže Paulo, koji je u svom selu dobio nadimak 'div Paulo'.

Par je prohodao u decembru 2009. i četiri godine održavali su vezu na daljinu. U januaru 2012. Katicia se doselila u Paulov grad Itapeva. Venčali su se ovog meseca.

Paulo, državni službenik lokalne samouprave i Katicia, vlasnica kozmetičkog salona kažu kako svakodnevno privlače pažnju svojom visinom, ali da im ljubav koju osećaju jedno prema drugom daje snagu. 

- Sretni smo što smo ušli u Ginisovu knjigu rekorda. Verujemo da ovako možemo da ohrabriti ljude da ne gledaju na telesne razlike u drugima i da znaju da bi sve trebalo jednako tretirati. Mi jesmo niski, ali imamo velika srca koja imaju dovoljno ljubavi za sve. Pred nama su izazovi zajedno ćemo ih rešavati - poručio je Paulo.




Izvor: 24 sata

Нема коментара:

Постави коментар