26. 9. 2016.

Tata dao oglas u novinama: Izvinjavam se svom sinu Đurić Iliji što nisam verovao da će da diplomira na ETF!


Moj tata je car! Što je obećao to je i uradio. Ovo je oglas i priča koji će otići u legendu, u istoriju.

Ovako, za "Novosti" govori Ilija Đurić (27) koji je posle sedam godina studiranja proteklog petka poneo zvanje diplomiranog inženjera telekomunikacija uzevši diplomu Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu. Samo dva dana kasnije usledilo je i iznenađenje, ispunjenje obećanja na koje mu se otac zarekao već u prvoj godini studija, kada je, kako kaže, "zapelo" sa dva teška ispita. Oglas u novinama! Ne o odricanju, kako pojedini srodnici znaju u šali da zaprete zbog neuspeha ili komičnih situacija, već oglas čestitke za diplomiranje.

- Izvinjavam se svom sinu Đurić Iliji što nisam verovao da će da diplomira na ETF-u. Otac - pisalo je u oglasu, koji je juče objavljen u "Politici".

Obećanje Ilijinog oca, dato u šali, postavilo je zadatak mnogim roditeljima "večitih" studenata, a oglas je odjeknuo širom Srbije. Iako su mnogi akademci prilikom čitanja oglasa najpre pomislili: "I moji roditelji će ovako", novopečeni inženjer kaže da je ovo prilika da široj familiji i prijateljima još jednom pokaže koliku podršku ima u svojoj najbližoj porodici.

Ideja o oglasu potekla je još pre punih šest godina, kada je polaganjepredmeta Matematika i Osnove elektrotehnike Đuriću zadavalo noćne more. Zaostala dva ispita iz prve godine, gomilanje obaveza i novih predmeta na drugoj, trećoj dodatno su otežali stvar. Ipak, posle sedam godina Ilija se izborio za svoju diplomu i - mesto u novinama.






- Nije ovo bio zavet, ali je čovek ispunio ono što je obećao - prepričava mladi Đurić. - Ni ispiti nisu bili posebno teški, bilo je tu kombinacije svega. Nedovoljno učenja, trema, greške, padanje... Nije da nije verovao u mene, imao sam sve vreme njihovu punu podršku, ali tada mi je rekao da će dati oglas u novine kada završim fakultet.

Čim je u petak dobio potpis profesora na odbrani diplomskog rada, fotografisao se i javio ocu. Usledilo je čestitanje, ali na kraju razgovora i potvrda da će obećanje biti ispunjeno.

- Pitao me je, nadam se u šali, da li master znači da će mi za godinu dana davati novi oglas kada dobijem novo zvanje. Mislim da se sada zaista šalio - zaključuje mladi inženjer elektrotehnike.




Izvor: Novosti


Нема коментара:

Постави коментар