24. 7. 2014.

Kafići sa čarobnim pogledom


Gde god da se čovek nađe u svetu, nema lepšeg osećaja nego kad sedne u lep kafić, opusti se uz dva-tri pića i uživa fantastičnom pogledu. Nema veze da li ste naručili ledeno pivo ili neki koktel, u nekim kafićima akcenat je na pogledu od kojeg zastaje dah.

„Rok bar“ na Baliju - svakako skriveni dragulj tog indonežanskog ostrva. Viseći iznad talasa koji neumorno udaraju o stene, kafić je postao omiljeno mesto turista koji žele da uživaju u svim čarima tog tropskog raja.

 „Rok bar“

Kao što se može pretpostaviti, „Rok bar“ je za one sa malo dubljim džepom, u ponudi ima stotine koktela, a svako ko hoće da zamezi može da naruči nešto poput prolećnih rolnica od jastoga.

Uprkos tome što su cene prilično visoke, bar je uvek „pun kô oko“, posebno u popodnevnim časovima kada gosti mogu da uživaju u prelepom zalasku sunca.

Sa sunčanog Balija idemo do kišne britanske prestonice, koja može da se pohvali „Radio barom“ u sklopu hotela „Melija“.

 „Radio bar“

Svi koji sednu na piće imaju London „na dlanu", pošto se pogled pruža na zgradu „Šard“, parlament i „Londonsko oko“.

„Aer“ u Mumbaju često je u pobeđivao u brojnim izborima za najbolje svetske barove. Spektakularni pogled i prelepa bašta jesu njegovi najjači aduti.

Gledajući ogromni grad, gosti imaju priliku da se opuste daleko iznad gradske vreve.

 „Aer“

Osim neverovatnog pogleda, kafić može da se pohvali futurističkim izgledom, čijem utisku u velikoj meri doprinosi kružni bar i minimalistički nameštaj.

Gosti mogu, osim pića, i da malo zameze teleća rebarca ili pileća krilca.

Njujork je odavno postao sinonim za oblakodere, pa su kafići na krovovima zgrada brojni.

 „Above 6"

Ipak, izvan konkurencije se izdvojio „Above 6", koji je tek dva meseca godišnje otvoren, a do njega se dolazi kroz restoran za suši u prizemlju.

Uprkos tome što se ne služi hrana, kuća časti goste činijama sa vasabijem.

Svako ko ima sreće da nađe slobodno mesto može da uživa u Velikoj jabuci na nesvakidašnji način, pijuckajući neko od mnoštva japanskih piva u ponudi.

Izvor: RTS



Нема коментара:

Постави коментар