10. 4. 2014.

Da li je vidite? Surfovao na talasu sa “velikom belom ajkulom”

 
 Je li to "Velika bela"? Keli Slejter se hrabro približio morskoj zveri

Legendarni surfer Keli Slejter snimio je sebe u akciji u Zapadnoj Australiji, i to opasno blizu nečega što liči na veliku belu ajkulu.

Na snimku je jasno da dok jedanaestostruki šampion sveta surfuje u vodama Margaret Rivera, u talasu koji mimoilazi, pojavljuje se misteriozno stvorenje, za koje neki misle da je ogromni morski pas.
 
Video je snimljen GoPro digitalnim aparatom za takmičenje “Drug Aware Pro Challenge”, pri čemu za najbolji snimak dodeljuje nagrada od 10.000 dolara.
 
Skeptici, međutim, misle da je zagonetno stvorenje obična neopasna riba, a ne velika bela ajkula, dok neki čak smatraju da je reč o Slejterovom odrazu. Ima i onih koji veruju da je slika digitalno obrađena kako bi se promovisalo takmičenje.

 
 Veliki šampion u akciji

Keli Slejter (42) smatra se legendom jahanja na talasima i pobedio je čak 11 puta na šampionatu ASP World Tour (u periodu 1994-1998. čak pet puta zaredom). Osim toga, bio je najmlađa osoba koja je osvojila tu titulu (imao je tada samo 20 godina), ali i najstarija (sa 39 godina).

Kada je 1977. osvojio petu svetsku titulu, Slejter je prestigao australijskog surfera Marka Ričardsa i postao najuspešniji šampion u istoriji ovog sporta.



Izvor: Blic

Нема коментара:

Постави коментар