9. 5. 2017.

Pilot legao da odrema tokom leta! Putnici ostali zatečeni, letelicom sa 305 putnika upravljao - početnik


Pilot Amir Aktar Hašmi suspendovan je do daljnjeg jer je doveo u opasnost život putnika tokom leta Islamabad-London koji traje skoro devet sati.

Ovaj stariji pilot uslikan je kako spava tokom leta na sedištu biznis klase, uredno pokriven ćebetom, dok letelicom sa 305 putnika upravlja početnik! Ova fotografija je postavljena na društvenim mrežama i "kao požar" se raširila svetom.




Pilot je optužen da je 26. aprila doveo u opasnost život putnika napuštajući pilotsku kabinu. On je, naime, spavao dva i po sata u sedištu biznis-klase, a fotografiju su napravili putnici koji su se požalili osoblju i kompaniji.

Kako se sumnja, pilot, koji je trebalo da tokom leta obučava mladog kolegu, zapravo je ubrzo po poletanju prepustio kontrolu i legao da spava, prepustivši živote 305 putnika u ruke neiskusnog pilota.



On je suspendovan i trenutno se sprovodi istraga o ovom incidentu, saopštio je portparol kompanije PIA dodajući da je ova mera nerado sprovedena protiv bivšeg predsednika pakistanske asocijacije pilota. Ipak, nisu mogli da izdrže pritisak zbog njegovog postupka.

Stjuart je kompaniji prijavio pritužbu putnika ovim rečima: "Putnik sa sedišta 1D žali se da se ne oseća sigurno u avionu dok pilot spava u biznis klasi. Objašnjeno mu je da su u kabini još dva člana posade, ali putnik navodi da ga to nije umirilo sve dok glavni pilot ne sedi za komandnom tablom".


Izvor: BK TV News

Нема коментара:

Постави коментар