7. 5. 2017.

Mlada je umrla svoje prve bračne noći: Nećete vjerovati zbog čega! Tradicija koja ubija!


Venčanje bi trebalo da bude jedno od najlepših momenata u životu, ali šta se dogodi kada se pretvori više u noćnu moru nego u san! Šta se dogodi kada čak niste ni dovoljno stari da slavite venčanje jer ste naterani da se udate? Za ovu 8-godišnju devojčicu iz Jemena noćna mora pretvorila se u realnost kada su je njeni roditelji udali za čoveka 5 puta starijeg od nje. U noći venčanja ona je umrla od unutrašnjeg krvarenja kada je njen novi “muž“ silovao. Sa 8 godina!

Ova praksa je normalna pojava u Jemenu, gde je više od četvrtine ženske populacije u 2012. godinu venčano pre 15-e. godina života.

Zbog strahota kao što je ova mnoge grupe širom sveta traže zabranu za ovu vrstu tradicije, sa argumentom koji navodi da smo se odavno pomerili sa nivoa varvarizma i da tako treba i da nastavimo, mada su naišli na veliki otpor od trenutnog stanovništva Jemena.

Ovo zaista nije nešto što želimo da se dešava u 2017 godini. Iako je tradicija nešto što treba negovati i čuvati, ipak postoje neke stvari koje na prvom mestu ne bi trebalo ni da postoje.

 
Izvor: Kurir

Нема коментара:

Постави коментар