27. 7. 2015.

Spektakularna dolina i bajkovita planina Vulong krša - Kina


Vulong je krški krajolik koji se nalazi unutar granica istoimene pokrajine, opštone Čonging, u Kini. Ovo je poznata turističke destinacija po svojoj pećini, planini, reci i dolini. Zbog jedinstvenog i prekrasnog krajolika u Vulongu su snimljeni i mnogi filmovi i TV programi, uključujući i Transformers 4.

Jednan od najpoznatijih delova Вulonga je Bajkovita planina (najviši vrh 2033 m). Popularnost i ime je stekla zbog svog jedinstvenog šarma, alpskih livada, retke snežne šume, zelene džungle i prekrasnog krajolika. Danas se često spominje kao “Švајcarskи Orijent”.


Pored Bajkovite planine Вulong krš nudi još jedan spektakularan prizor: 3 retka geološka čuda. U kršu se nalaze tri ogromna kamena luka koji čine prirodne mostove. Ovo je najveća skupina prirodnih mostova u Aziji, te jedna od retkih na svetu.

U Вulongu se takođe može pronaći i ogromna pećina koja je otkrivena tek 1993. godine, kao i Dolina Вulong, područje koje se formiralo milionima godina. Dolina je duga 5 km, a duboka 200-500 metara.

Izvor: Pixеlizam

Нема коментара:

Постави коментар