21. 1. 2015.

Ne ide vam u životu? Nabavite raskovnik i rešićete sve probleme!


U narodu se veruje da postoji jedna noć u godini u kojoj paprati cvetaju magičnim cvetom i to je noć u kojoj je najlakše pronaći raskovnik. Neki tvrde da je to i jednino vreme kada se ova magična trava može pronaći.

Raskovnik je trava magične moći. On otvara svaku bravu, raskiva svaki okov i sve čini rasčinjuje. Pravi raskovnik je veoma teško pronaći. Naši stari su raskovnik tražili tako što su sami sebe okivali u bukagije i noću lutali mestima gde su verovali da raskovnik raste.


Tamo gde se okovi sami otvore i spadnu, tu mora biti raskovnik. Legenda kaže da se do mitskoga blaga cara Radovana može doći samo pomoću ove trave.

U narodu se veruje da postoji jedna noć u godini u kojoj paprati cvetaju magičnim cvetom i to je noć u kojoj je najlakše pronaći raskovnik. Neki tvrde da je to i jednino vreme kada se ova magična trava može pronaći.

O moći raskovnika pisao je i Vuk Stefanović Karadžić, naglašavajući njegovo masovno korišćenje u narodu.


Većina naših uspešnih ljudi: političara, sportista, ljudi sa estrade poseduju raskovnik koji im pomaže da na poslovnoim planu postižu maksimalne uspehe. Internet je preplavljen oglasima onih koji navodno prodaju pravi raskovnik. Većina tih oglasa je lažna jer ova magijska trava raste samo u istočnoj Srbiji i na jednom mestu u Bugarskoj.

Postoje muške i ženske biljke raskovnika. Koren mu je u obliku ljudskog tela sa nogama, rukama i glavom, a žilice koje izbijaju na vrhu, podsećaju na kosu.

U narodu se za ovu čudotvornu biljku kaže da otvara sva vrata, a kada propadnu svi pokušaji da se reši neki problem, može da pomogne samo raskovnik. Dobro ga je držati u kući za zaštitu od nesreće, ali i za plodnost.

Mnogi ga stavljaju u jastuk da bi imali čvrst san i odbranili se od negativnih sila, a ponekad se sakriva u odeću nekome ko ne veruje u njegove moći. Po narodnom predanju, raskovnik se iskopava u junu, u noći punog meseca.


Iznad zemlje se vidi samo trn, a koren je duboko unutra. Kažu da ne može svako da pronađe ovu magičnu biljku, već samo osobe „čistog” srca. Postoji biljka koja je veoma slična raskovniku, ali ne poseduje isto dejstvo, o čemu treba voditi računa prilikom branja.

Raskovnik je najbolje imati u paru, jer kažu da tako bolje čuva kuću i štiti ukućane oba pola. Pripoveda se da su solunski borci nosili sa sobom raskovnik i da su ga čak stavljali pod kožu, jer po starim predanjima čuva od metka. Inače, amajlija se pravi tako što se komadić korenaušiva u svilenu vrećicu, a zatim se obaje. Veruje se da otvara sva vrata, a pritom vredi za ceo život i ne mora da se obnavlja, osim ako se izgubi.

Bitno je da ne dopadne u ruke nikom drugom da se ne bi energetski zaprljala, čak se dešava da nestane ako je dotakne neko kome nije namenjena. Veruje se da magični raskovnik ima moć da otkrije sakriveno zlato, pa su lovci na blago u stalnoj potrazi za ovom biljkom.


Osim magičnih svojstava raskovnika, naši preci poznavali su i lekovitu moć ove biljke. U narodnoj medicini raskovnik se upotrebljava protiv zmijskog otrova, kao i za lečenje bolesti kardiovaskularnog sistema, bolova u zglobovima, gihta, išijasa, muške impotencije, tetanusa, astme, vodene bolesti, epilepsije, žutice i čira. Pomaže i u rešavanju menstrualnih tegoba, neredovne menstruacije i psihosomatskih oboljenja…

Dakle, ako bolujete od neke od ovih bolesti ili vam ne ide na poslovnom ili ljubavnom planu, hitno nabavite raskovnik i videćete kako će se stvari vrlo brzo promeniti na bolje.

Izvor: Telegraf


Нема коментара:

Постави коментар