12. 11. 2014.

Predstavljamo vam podzemnu zgradu namenjenu preživljavanju nuklearnog rata!


Milioneri imaju mogućnost da kupe luksuzne stanove u podzemnoj zgradi i tako prežive eventualni armagedon, prenosi britanski “Telegraf”.

Na tajnoj lokaciji blizu grada Konkordije u Kanzasu, u nekadašnjim nuklearnim silosima napravljeni su stanovi čija se cena kreće između 1,5 miliona i 4,5 miliona dolara.

Silos je pre nekoliko godina kupio Lari Hol i pretvorio ga u luksuzno sklonište baš na vreme da preživi „apokalipsu“ 21. decembra 2012. godine.

Iako je čovečanstvo preživelo taj dan, Hol, a i mnogi drugi veruju da je smak sveta ipak blizu.


Takozvani “stanovi za preživljavanje” nalaze su u dve zgrade nekadašnjeg silosa, a stanovi jedne od njih su već rasprodati.

Stanari će imati pristup biblioteci, bazenu, baru, bioskopu, spa tretmanima i mnogim vidovima zabave.

Vlasnici pasa će imati gde da šetaju svoje ljubimce, a moguće je i baviti se raznim sportovima kao što su streljaštvo i penjanje po veštačkoj steni.


U slučaju nuklearnog rata ili neke druge katastrofe, kompleks stanova je osmišljen tako da obezbeđuje čist vazduh, vodu i hranu za 70 osoba tokom pet godina.

Kompleks ima svoje izvore električne energije, rezervoar za vodu zapremine oko 300.000 litara i sistem za pročišćavanje vazduha koji može da izdrži nuklearni, biološki ili hemijski rat.

Povrće se proizvodi u hidroponskoj bašti, a zgrade sadrže i ribnjak.


Kompleks ima i ambulantu, prostorije za telekomunikacije, meteorološku stanicu.

Manji stanovi mogu da prime do pet osoba, a veći do 10, a svi su potpuno opremljeni i imaju kupatila sa đakuzijem.

Enterijer im je “ultra moderan” sa osvetljenjem koje imitira sunčevu svetlost i video ekranima koji prikazuju scene po izboru.


Silos je sagrađen od betonskih zidova debljine oko tri metra, a vrh će biti pokriven kupolom dizajniranom da izdrži vetrove od oko 800 kilometara na čas.

Kad dođe do armagedona, po vlasnike stanova i stanare će doći oklopno vozilo koje će ih odvesti u njihove luksuzne stanove za preživljavanje.

Izvor: Vesti online

Нема коментара:

Постави коментар