11. 9. 2014.

Ako volite život na ivici ova kuća je idealna za vas


Australijski stručnjaci montažne arhitekture su dizajnirali uzbudljivu kuću na pet spratova koja visi sa litice, bukvalno.

Nazvali su je, logično, “kuća na litici”, a dizajn je kreiran kao odgovor na zahteve sve većeg broja klijenata koji istražuju opcije života na ekstremnim priobalnim parcelama u Australiji. Modularni dom je inspirisan oblikom školjke, a oslanja se na trup i prostire se van litice.


Umesto da bude izgrađena duž horizonta, kuća izgleda kao da je deo Zemljine površine. Takođe, njena jedinstvena pozicija omogućava neverovatnu vezu sa okeanom koji se nalazi ispod.

U kuću se ulazi sa gornje strane, koja je na nivou poda litice, a u tom delu se nalazi i parking prostor. Lift i stepenice povezuju spratove sa spavaćim sobama, dnevnim boravkom i kuhinjom.


Enterijer sadrži minimalistički nameštaj, da bi se naglasila veza između okeana i horizonta. Na najnižem spratu, kuća se “otvara” ka drugom otvorenom prostoru i na njemu se čini kao da se lebdi iznad vode. Na tom spratu, tik iznad okeana, nalazi se kuhinja i džakuzi koji dodatno pružaju luksuzan osećaj.

Iako je i dalje smao koncept, “kuća na ivici” može da obezbedi efikasno i inovativno stanovanje među stenama.

Izvor: Telegraf

Нема коментара:

Постави коментар