3. 1. 2016.

Više od prve klase: Mesto na samom vrhu aviona


Ako oduvek sanjate o potpunom pregledu situacije iz aviona, vaši snovi bi uskoro mogli da se ostvare.

Za većinu nas, najbolje stvari u vezi sa letom avionom su: besplatna pića, mogućnost da pogledamo sve romantične komedije koje smo propustili i trenutak kad sletimo i znamo da smo preživeli.

Ako se pitate što biste više mogli da poželite, šta kažete na ovo: mesto na vrhu aviona. Srećom, još neko je razmišljao na isti način, pa je takav koncept predložila kompanija Windspeed Technologies iz Vašingtona, koja cilja na vlasnike privatnih aviona i putnike iz prve klase koji žele ultimativni doživljaj leta.


Zahvaljujući SkajDeku – paru ekskluzivnih sedišta unutar staklene kupole – oni koji to požele, moći će da vide svet sa vrha aviona.

SkajDek je mehurić u obliku suze, koji bi trebalo da bude dostupan privatnoj i komercijalnoj avionskoj industriji. Nudi pogled od 360 stepeni, a krase ga rotirajuća sedišta.

Dizajn SkajDeka omogućava da se doda postojećim avionima. Iako je još u toku patentiranje dizajna, već su poznati troškovi instalacije, koji će iznositi između 5.3 i 16.6 miliona funti.

“Mislim da to baš i neće biti privlačan dodatak avionima. Moguće je izbušiti rupu na avionu, ali ono dodaje težinu. Morate izgraditi veliki okvir oko nje, a postavljanje kabine na vrh aviona povećaće potrošnju goriva”, objasnio je stručnjak Piter Barington.




Izvor: Etrafika

Нема коментара:

Постави коментар